Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2013 12:24 - Имуностимуланти за деца
Автор: educator13 Категория: Други   
Прочетен: 1750 Коментари: 0 Гласове:
0




image

                                              Да повишим имунетата на децата

   Ясно е, че децата имат не чак толкова стабилна имунна система? По какъв начин може да се засили? А по-важният въпрос е, трябва ли да се засилва. Достатъчни ли са само витамините в чист вид от плодовете и зеленчуците, както и ваксините, които им бият.

    Като цяло съм против приемането на каквито и да е лекарства,разбира се, ако не се налага, но могат ли да бъдат имуностимулантите вредни? Специално за децата има ли някаква възраст, на която не е добре да се приемат такива. Знам, че всички хапчета, сиропи и т.н. имат специални за деца, но все пак каква е минималната възраст да се започне да се приемат такива неща? Трябва ли да се направи преди това консултация с лекар или може да се купят направо и да се започне с приемането.

     Баба ми е твърдо против тези неща. Тя държи на нейните си илачи и за всяко нещо или болежка си има някакво лечение, което не знам дали е много евфективно. А когато става въпрос за деца не се знае дали е добре да се правят експерименти със здравето ( не че за възрастнтие е препоръчително).

      И все пак има много и различни видове имуностимуланти. Как да изберем подходящите. Има ли някакво значение или разлика дали са хапчета и прахчета. А нещото, което ме вълнува най-много е, могат лида имат странични ефекти.

    Дали въобще е добре да се опитваме да засилваме имунната система на децата или тя ще се засили от самосебе си постепенно. Все пак, май както го е определила природата да бъде, е най-добре. А има и друго нещо. Едно време хората и хабер са нямали от хапчета, камо ли имуностимуланти, а са били много по-здрави от нас и са живяли повече. Дали е добре да тровим децата си със всякакви хапчета, които рекламират по телевизията? А няма ли опасност, ако им даваме имуностимуланти от малки, един вид имуннта имсистема да спре да се развива. Т.е. да се получи обратен ефект. Да свикне да бъде засилвана под външно влияние и ако се спрат хапчетата детенцето да стане болнаво. Или да се получи нещо като зависимост. Това ми се струва много страшно и опасно, а някак е доста логично. Дали трябва да се правят подобни експерименти? Или пък просто трябва да се внимава какво и когасе дава на детето и да не се прекалява?

    Трябва ли да се съобразява храната с това, че се приемат имуностимуланти или евентуално и други някакви лекарства?

Вижте повече във форума за образование аз мога




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: educator13
Категория: Други
Прочетен: 18090
Постинги: 9
Коментари: 1
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930